24 november 2014

De mystiska huggtänderna

Herr Allvarig Kip Jansson är tillbaka igen!

Det är sommarlov och Kip har precis kommit hem till Sverige igen efter tre härligt vanliga veckor hos sin mamma som bor i USA. Väl hemma igen är det några veckor kvar innan Kip börjar femman och dessa dagar tänker han spendera med sin allra bästa kompis Marjaneh.

Allt är dock inte som vanligt där hemma märker han ganska så snart. Bästisen har börjat chatta och dessutom har han fått två nya grannar. Dels fiskmåsungen Gurre och så gubben Harry Vogel. Den sistnämnda visar sig vara väldigt mystisk och misstankar om att han eventuellt kan vara en vampyr uppstår ganska snart. Misstankarna växer när Kip och Marjaneh även träffar på Harrys dotterdotter Freja som har ett sätt som påverkar Kip, han känner sig alldeles förhäxad i hennes närhet. Sommarlovets sista dagar blir inte riktigt som planerat.

Med humor och spänning får vi ännu en gång möta Kip och hans underbart vimsiga familj. Pappa André som blir kär om och om igen och de fem syskonen som tillsammans framkallar många skratt. Boken heter De mystiska huggtänderna och är skriven av  Anders Jacobsson, författaren som även skrivit böckerna om välkända Bert, Sune och Håkan Bråkan. Den första boken om Kip Jansson heter Skräcken på vinden.

/Anna

1 kommentar:

  1. En fantastisk bokserie. Helt nya sidor av Anders Jacobsson. Men ändå med humor och en väldigt varm ton.
    - Rebecka -

    SvaraRadera