23 juni 2015

Fågelöns hemlighet


Malva bor på en ö i skärgården där det är väldigt lugnt större delen av året. På sommaren lever ön upp när alla turister kommer dit, och i år är det extra roligt eftersom grannarna har sitt barnbarn Neo på besök. I huset på andra sidan av Malvas så flyttar en ny rik familj in, och dottern Selma blir snabbt kompis med Malva och Neo.
Malva är en duktig seglare, men en dag när de är ute i hennes segelbåt så blir det oväder och de ramlar överbord. Som tur är lyckas de ta sig i land på en liten obebodd ö och gömmer sig i en gammal stuga.

Genomblöta, kalla och hungriga utforskar de stugan och hittar konstiga kartor med utritade röda kryss; nästan som en skattkarta! Plötsligt hör de röster utanför och två män närmar sig stugan. Vilka är de, och vill man verkligen bli räddad av dem?
De verkar nämligen ha något skumt för sig...
Plötsligt blir Malva, Neo och Selma indragna i ett farligt mysterium, och den lugna sommaren på ön är inte så lugn längre.

Christina Wahldén är en duktig författarinna som skrivit massor av böcker, men kanske främst för ungdomar. Den här är spännande och perfekt sommarläsning för 10-12 åringar.

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar