8 september 2015

Zombieöverlevnad: din guide till apokalypsen


Herman Geijer driver till vardags bloggen Nej tack zombies, och lär ut överlevnadstips i ABF-cirklar. I Zombieöverlevnad: din guide till apokalypsen samlar han sin kunskap och delar med sig av tips för att överleva zombieapokalypsen, men även andra typer av katastrofer.

Vi får lära oss vad som är den mest tänkbara orsaken till att zombier uppstår, hur vi överlever utomhus och får mat och vatten att räcka till om vi är fast i en stad, hur människor beter sig i krissituationer och hur en hanterar den stress och det trauma som en zombieattack faktiskt kommer bidra till, vilka (närstrids)vapen som fungerar bäst, hur Sveriges krishantering ser ut idag och vad vi kan förvänta oss av livet i en postapokalyptisk värld. Med andra ord; det mesta vi behöver veta för att klara oss, om än ganska kortfattat.

Det finns några exempel på liknande böcker skrivna av amerikanska författare. Problemet med de böckerna är att de inte har någon aning om hur Sverige fungerar och vad som lämpar sig bäst för svenska förhållanden. Herman Geijers bok är därför ett utmärkt tillskott i zombieöverlevnads-genren och det känns väldigt sunt med en bok som inte lägger all sin fokus på vapen, utan istället fokuserar på att vara mer realistisk. Och som framförallt lägger fokus på hur vi mentalt hittar tillbaka till ett liv värt att leva, där varje dag inte handlar om överlevnad.

Zombieöverlevnad: din guide till apokalypsen hittar ni på UNG-hyllan och är förutom all fakta även full av grymma illustrationer av Jimmy Wallin.


/Sussie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar