26 oktober 2015

KråkviskarenCaw är en trettonårig föräldralös pojke som växt upp tillsammans med kråkor. I parken i staden Blackstone har han byggt ett stort kråkbo högt uppe i ett träd som han kallar sitt hem. Utan föräldrar och vänner är tre kråkor de enda han pratar med. Caw förstår nämligen vad kråkorna säger och de skyddar varandra till varje pris. Att prata med kråkor är någonting som Caw alltid kunnat göra men han förstår inte riktigt varför. Så småningom får han veta att han är en så kallad feral – en person som kan kommunicera med en viss sorts djur.

För åtta år sedan, i samma veva som Caw för sista gången såg sina föräldrar, befann sig Blackstone i mörker. Det var en hemsk stad att leva i där mord, bränder och onda krafter satte skräck i invånarna. Sedan dess har det varit relativt lugnt i staden. Det börjar dock röra på sig igen och när tre fångar rymmer ifrån fängelset sätter nya oroligheter igång. Det visar sig att det finns flera feraler i staden och alla dessa lever tyvärr inte i harmoni med sina djur.

Kråkviskaren är första delen i triologin Feralerna skriven av Jacob Grey (en pseudonym). Jag fångades genast in i historien då tempot är högt. Craws utveckling går snabbt och han lär sig mycket om sin historia och om sina krafter. Jag gillar idén med att feralerna kan prata och styra olika sorters djur, förmågor som sedan blir avgörande i striden mellan gott och ont. Det är en otäck historia och är man dessutom rädd för spindlar och kackerlackor så kan nog vissa delar i boken bli riktigt läskiga.

Jag kommer absolut att läsa de andra delarna i triologin!


/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar