30 november 2015

Jag är Solace


Holly Hogan har spenderat större delen av sitt 14-åriga liv på olika ungdomshem. Men strax innan hon ska fylla 15 hamnar hon i en riktig fosterfamilj hos Fiona och Ray. Allt borde vara ok, men Holly är övertygad om att hennes riktiga mamma väntar på henne hemma på Irland. Hon är bara inte helt säker på hur hon ska kunna ta sig dit. När hon hittar en gammal peruk som tillhört Fiona, med tjockt blont hår, känner hos sig som en ny människa; någon äldre och modigare. Som Solace ger hos sig iväg för att äntligen få träffa sin mamma.

Det här är en väldigt spännande bok, där man hela tiden undrar hur den här resan ska gå för Holly. Stundvis blir den väldigt mörk, om man tänker på hur ung hon är. Och vid några tillfällen är det inte svårt att se, som vuxen, hur nära hon varit att råka riktigt illa ut. Men samtidigt gör Holly en resa som också är ganska fin, och som definitivt är bra för henne, för att hon ska förstå hur allt egentligen hänger ihop. Holly är dessutom en himla skön karaktär.

Intressant och läsvärt, och jättesynd att författaren Siobhan Dowd gått bort i cancer, för det hade nog kunnat bli en rad bra böcker till.


/Sussie

2 kommentarer:

  1. Har hört om denna boken. verkar super bra! Vill läsa den, kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var riktigt bra. Tycker absolut du ska läsa den, om du får möjlighet.

      Radera