26 november 2015

Kusliga Jokasta: Döden är min mamma!


Det börjar närma sig Jokastas födelsedag, men hon har inga större förhoppningar om att hon och mamma Evelyne ska fira, eftersom Evelyne brukar vara alldeles för upptagen med att jobba. Men några dagar innan födelsedagen kommer Evelyne med inbjudningskort till alla i Jokastas klass och börjar prata om dricka och tårta. Motvilligt börjar Jokasta bjuda in alla i sin klass, trots att hon inte kommer överens med någon av dem.

Mammans skumma beteende faller på plats när Jokasta inser att mammans jobb ligger bakom kalaset; Evelyne jobbar nämligen åt Döden och är ute efter en av hennes klasskompisars föräldrar. Typiskt nog är det Gregorys pappa, och Gregory är den enda som Jokasta tycker om.

Kusliga Jokasta är första delen i en serie av författaren Davide Cali och tecknaren Ninie. Trots att Döden är min mamma! är markerad som del ett, verkar det vara den enda delen som är översatt till svenska än så länge. Det är en kort och ganska enkel berättelse om Jokasta och hennes mamma, men Ninies färgillustrationer gör det ändå till en läsvärd serie.


/Sussie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar