5 december 2015

Flyt som en fjäril, stick som ett bi


Miranda har två saker som spelar roll: sin bästa kompis Johanna, och så simträningen nio gånger i veckan. Hemma finns två helt normala föräldrar som lägger all sin tid på att hjälpa Mirandas ovanligt tv-spelsberoende brorsa Elias, som inte ens kommer ut ur sitt rum för att äta.

Plötsligt händer allt samtidigt. Johanna skaffar pojkvän och blir alldeles konstig, föräldrarna får nog, och i simlaget börjar Mirandas värsta konkurrent från grannstaden träna. En viktig tävling närmar sig och Miranda kämpar för att bli bäst samtidigt som axeln värker. Johanna och hon blir osams och skolbetygen sjunker.

Sport är verkligen inte min grej och simning tar upp en väldigt stor del av boken, men Flyt som en fjäril, stick som ett bi är ändå något av det bästa jag läst i år. Elin Nilsson kan konsten att skriva så man tror på varenda ord. Miranda känns som en riktig person och jag hejjar på henne fast hon inte beter sig perfekt hela tiden. Jag sträckläste boken, och gillade att allt inte slutade frid och fröjd och sockersött utan med en del frågetecken.

Elin! Skriv fler böcker!

/Mimmi

2 kommentarer:

  1. åh den låter bra, kanske nått man ska läsa. gillar titlen väldigt mycket, den var fin. kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, läs den och berätta sen vad du tyckte!

      Radera