28 januari 2016

Skuggsommar


Rakel ska spendera hela sommarlovet på en ö med sin moster och hennes familj. Det innebär 10 långa veckor med kusinen Ellika som Rakel en gång var bästa kompis med, men som nu känns längre bort än någonsin. Ellika hatar allt och vill absolut inte ha Rakel i släptåg.

Solen steker, ön är fantastisk och Ellikas föräldrar är supertrevliga, men ändå kan Rakel inte riktigt njuta. Hemma på fastlandet är nämligen hennes mamma ur fas och ligger mest i sängen medan Rakel lärt sig att tassa runt för att inte väcka henne.

För att slippa känna sig i vägen runt huset på ön så flyr Rakel ner till stranden, och där ute i vattnet träffar hon för första gången tvillingarna; två flickor i slitna baddräkter som hoppar med enorm skicklighet från det gamla hopptornet. De erbjuder sig att lära Rakel dyka, och hon hakar motvilligt på.

Tvillingarna har en hemlig hoppklubb, och för att få vara med så måste Rakel utför vissa uppdrag. Desperat efter vänner som bryr sig så godtar hon utmaningen, men det som börjar som något oskyldigt spårar snart ur.

Den här boken var väldigt lättläst med korta kapitel, men den lämnade verkligen spår efter sig. Det är vackert, härligt och otäckt på samma gång, och oerhört skickligt skrivet av Mia Öström.

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar